Een biefstuk medium bakken. Hoe doe je dat?

Biefstuk Medium Bakken

Biefstuk Medium Bakken

Een lekkere, malse en sappige biefstuk is een ware streling voor de smaakpapillen. Iedereen eet zijn steak anders, sommigen hebben hem graag ‘bleu’, nog bijna rauw dus, waarbij het vlees maar enkele minuutjes in de pan ligt. Anderen verkiezen een goed doorbakken stukje vlees, door sommigen een ‘schoenzool’ genoemd. Maar vele chefs zijn het erover eens dat een biefstuk medium bakken de perfecte manier is om een stukje rundvlees te eten. De perfecte biefstuk bakken is dus niet zo evident, lees daarom hier stap voor stap hoe je een biefstuk perfect medium kunt bakken. Haal om te beginnen het vlees 20 minuutjes op voorhand uit de koelkast zodat het vlees al op kamertemperatuur kan komen.

biefstuk recept

Kruid je biefstuk op voorhand goed met peper en zout, niet tijdens het bakken, zo krijgt het vlees een lekker korstje. Laat een pan met dikke bodem goed warm worden, zorg dat er genoeg ruimte in de pan is maar ze mag ook niet té groot zijn want dan gaat de boter rond het vlees verbranden. Als de boter bruin begint te worden, leg je het vlees in de pan en laat je het op een hoog vuur dichtschroeien. Zet daarna het vuur zachter. Laat het vlees een drietal minuutjes met rust, begin het dus niet te draaien of erin te prikken, dat is nefast voor de smaak en sappigheid. Draai het vlees dan om en laat het (afhankelijk van de dikte) nog drie tot vier minuten bakken, het vlees zou nu perfect moeten zijn. Een biefstuk medium bakken is niet moeilijk als je deze regels in acht neemt. Smakelijk!

(Visited 99 times, 1 visits today)